Глоба от 100 000 лева ще плати ТЕЦ Бобов дол по наложена

...
Глоба от 100 000 лева ще плати ТЕЦ Бобов дол по наложена
Коментари Харесай

Глобиха ТЕЦ Бобов дол със 100 000 лв.

Глоба от 100 000 лв. ще заплати Топлоелектрическа централа " Бобов дол "  по наложена глоба от Регионална инспекция за опазване на околната среда, която е доказана от Районнния съд в Дупница и с дефинитивно решение след обжалване от Административен съд-Кюстендил.

Санкциите на централата за последните пет години за позволени нездравословни излъчвания при работа на блоковете към този момент възлизат на около  800 000 лв..  Проверката е осъществена по сигнал на 20 март 2023 година Експерти на РИОСВ-София открили мощно запрашаване на въздуха в региона на Големо село, предава  БНР.

To идвало от открит въглищен склад и от  фигурата за предпазване на въглища,  ситуирана до водоохладителните кули на централата каквато фигура има построена и в този момент с депонирани въглища и плява за гориво.

Оросителната система на открития склад не е работела, нито е имало  подхванати ограничения  за ограничение на излъчванията на прахообразни субстанции посредством усъвършенстване на изискванията за товарене и разтоварване посредством понижаване на височината на разтоварване, потребление на улеи, понижаване на размера на товарните действия, ограничение на дейностите при високи скорости и вземане предвид с посоката напразно или ограничение по различен подобаващ метод - съгласно формирания Констативен протокол от инспекцията.

Често локалните хора по Разметаницa алармират за мощно запрашаване в региона на ТЕЦ-а. Въпреки, че е построен зелен пояс към терена и през лятото се прави постоянно водно оросяване, то е  непредотвратимо, изключително при мощен вятър. 

В вероятност централата може да мине на  гориво газ и водород , тогава обстановката ще се усъвършенства доста, разясняват от управлението на сдружението.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР